Ritka érdekességek Észak-Koreából

Észak-Korea hírek

Egy online újság szerkesztőségében dolgozom, ahol a főszerkesztő úgy döntött elindít egy Távol-Keleti blokkot és szeretne minél hitelesebb anyagokat leadni és közölni. Ennek a része lesz az Észak-Korea hírek rovat, amelynek én lettem a felelőse. Ez egy hatalmas felelőség, mert abban a régióban nem lehet csak úgy információkat begyűjteni és ripsz-ropsz kiutazva összeszedni egy cikk alapanyagát. Oda kőkemény melóval lehet csak hiteles anyagokhoz hozzájutni.

Észak-Korea hírek a helyszínről

Engem mindenki, de főleg a főszerkesztőm egy nagyon precíz és hiteles embernek ismert meg. Aki nem ad ki szart a kezéből. És ugyanígy álltam az Észak-Korea hírek rovathoz is, annak ellenére, hogy szinte semmit sem tudok a régióról. Ebben próbáltam az internet segítségét hívni, de nem jutottam sokkal messzebb. Alig található tudósítás vagy bármi apócska kis hírmorzsa Koreáról.

Észak-Korea hírek utazással egybekötve

Így nem volt mese, utazni kellett, annak érdekében. hogy részletesen és hitelesen tudjam az ottani eseményeket és történéseket tudósítani, és hogy a kedves olvasóink érdekes és őket ténylegesen érdeklő anyagokat tudjanak olvasni Észak-Korea hírek rovatunkban.

Megbeszéltem a főszerkesztőmmel, hogy találtam egy utazási irodát, akiknek van egy útja oda, ők a kulonlegesuticelok.hu. Felvettem velük a kapcsolatot – kiderült, hogy angol a cég, és egy korábbi külföldi munkatársam dolgozik velük már évek óta – és elkezdtünk beszélgetni ki vagyok, és mit szeretnék. Nagyon szívélyes volt a tulajdonos és rengeteg jó ötlete és tanácsa volt, hogy az Észak-Korea hírek rovat ütős lehessen.

Nekik több olyan útjuk van, amely a politikai vagy éppen a katonai vezetők születésnapja köré szerveződik, illetve olyan sportesemények, ahol rengeteg hírmorzsát lehet elcsípni. Egy dologra viszont elképesztő módon figyelni kell. Ez nem a nyugati demokrácia őshazája. Itt ha nem tartja be az ember a szabályokat és az Észak-Korea hírek gyűjtögetése során törvényt (ami az ő értelmezésük alapján teljesen idegen a nyugatról érkezők számára) sért, akkor bizony súlyos büntetés lehet a vége. Jobb esetben börtönbe kerülhetünk, ahonnan nagyon, de nagyon nehéz a joggal érvelve kijutni.

Amennyiben ezeket a játékszabályokat betartom, azt mondta nem lehet bajom, és egy csodás utazási kalandban lesz részem. A részleteket azt mondta, beszéljem meg a volt kollégámmal, Thomas-szal, hogy az Észak-Korea hírek tökéletes lehessen. Így amint letettük a telefont, arra gondoltam, hogy kirepülök Londonba, úgyis imádom, és személyesen fogjuk ezeket a részleteket átbeszélni és legalább felelevenítjük a régi szép időket és eszünk istenieket Londonban. Mert azt mindenki tudja, hogy London a gasztronómia egyik fellegvára, még ha erről a gőgös franciáknak más is a véleménye.

Amikor megérkeztem, azonnal el is mentünk egy felejthetetlen vacsorára az Oxford Street közelében és éreztem, hogy elképesztő jó utazást fogunk ketten összerakni nekem.