Észak-Korea utazás

Vannak olyan különleges úti célok, melyeket semmiképp sem szabad kihagyni. Na, Észak-Korea utazás szempontjából pontosan ilyen! Ma már kitűnő, bejáratott és megbízható szálláshelyek várják az oda utazókat, ahol már ott élő, magyarul is kitűnően beszélő idegenvezetők segítségével tekinthetjük meg ezt a csodás országot. Annyira közkedvelt lett Észak-Korea utazás szempontjából, hogy rendszeresen szerveznek csoportos és privát utazásokat egyaránt az egész évben. Rengeteg a látnivaló és itt nemcsak az egyébként világhírű éves Golfbajnokságra gondolunk, hanem a lélegzetelállító helyi fesztiválokra, amelyek egyszerűen gyönyörűek és egy életre szóló élményt nyújtanak.

Ha egy Észak-Koreai utazásban gondolkodunk, akkor valószínűleg már tudunk egyet, s mást a Koreai Demokratikus Köztársaságról. Ez tulajdonképpen egy elszigetelt állam, egy remete királyság, ami 1953 óta a világtól elzártan alakítja életét. Az elszigeteltség egy nagyon különleges és egyben bizarr kultúrának ad otthont, amit egyszerűen látni kell, mert kihagyhatatlan, ha valaki szereti a különleges dolgokat. Elmondható, hogy aki Észak-Koreába utazást tervez, azt nagyon kell érdekelje, hogy milyen lehet az élet a vasfüggöny mögött, mert egy Észak-Koreai utazás során bizony az utolsó(?) élő vasfüggöny mögé pillanthat be a látogató, amiről egyben garantáljuk, hogy felejthetetlen élmény lesz.

Észak-Korea utazás szempontjából

Ezek az utak vonattal történő beutazást is jelenthetnek az országba, ami azt jelenti, hogy az ilyen módon utazók a vidéki élet mindennapjaiba is betekinthetnek. Aki légitársaságokon keresztül közelíti meg Észak-Koreát, annak nyilván ez plusz meló, hiszen a repülő nem száll le a kisvárosokban és a falvakban sem természetesen. A https://kulonlegesuticelok.com/utazas/eszak-korea oldalon előre kiírt utazási tervek irányadó programok, ami azt jelenti, hogy több dologtól függnek, így akár változhatnak is. Ez függ az évszaktól, az időjárástól, a biztosított vezetőktől, a hangulatuktól és hogy mennyire lopta be magát szívükbe az éppen odalátogató csoport. Ennek függvényében akár extra helyszínek meglátogatására is ajánlatot tehetnek, amit érdemes lehet megfontolni.

Utazás: Észak Korea

Az Észak-Korea utazás állomásai

Az utazás kiindulópontja (igen gyakori példa) Peking, a kínai főváros, ahonnét vonattal indulnak Dandong városa felé. Dandongba érkezve van néhány óra szabadidő, hogy körbe nézzenek és megreggelizzenek, majd indulnak is a fővárosba, Pjongjangba. A vonat útja során vámvizsgálaton is átesik természetesen, ami a tapasztalatok szerint legfeljebb két órát vesz igénybe. A fővárosba érkezve a szálloda (Yanggakdo Hotel) felé veszik útjukat, ahol egy jót vacsoráznak. Itt szabad az este a szórakozás ezernyi lehetőségével. Az Észak-Koreai utazásuk következő napján busszal mennek fel a Myohang-hegységbe a gyönyörű Koreai-félszigeten. Nem maradhatnak ki az ország politikai vezetőinek relikviái, a részükre más vezetőktől ajándékozott tárgyak kiállításainak megtekintései sem. Nem is igazi ázsiai ország lenne, ha nem lenne legalább egy nagyon rég buddhista szentély, vagy templom, amiből itt nagyon kevés maradt fenn, így igazi kuriózumnak számítanak, ezt követően pedig megnézik a diadalívet is, hogy a nap végén a hotelbe visszatérve megpihenjenek. Lesz még háborús múzeum is, meg nagyon sok szép látnivaló, ami felejthetetlenné teszi az itt töltött napokat.