Autóbérlés könnyedén

Az autóbérlés igazán nagy móka lehet, ha az ember tudja, hogy mit szeretne. Ha ez kevésbé ismeretes előtte, akkor az autóbérlés egy kicsit több időt vesz igénybe, de attól még ugyanolyan érdekes. Ha végig nézzük az utakat, akkor láthatjuk, hogy nincs hiány gépjárműből és nem is érti az ember, hogy az autóbérlés egyeseknél egyáltalán hogy jön szóba? Egyszerű a képlet, hiszen attól, hogy az utakon hömpölyög az autóáradat, még nagyon sokan vannak, akik nem ülnek kocsiba, mert egyáltalán nincs is gépjármű a tulajdonukban és tökéletesen megfelel számukra például a séta (mert mondjuk közel laknak a munkahelyükhöz), vagy a tömegközlekedés nyújtotta megoldáshalmaz. Ezek a lehetőségek valamikor komfortosak, mert az ember így éppen jól érzi magát, hétköznapjai során sikeresen oldja meg az ilyesfajta logisztikát, ráadásul még anyagilag is jobban jár ezzel a verzióval. A másik oldal, amikor valaki kényszerből teszi azt, amit és bár – jobb esetben – senki sem kötelezi rá, hogy másként tegyen, mégis – nem lát pillanatnyilag más megoldást. Bárhogy is legyen, az autóbérlés minden kétséget kizáróan borzasztóan hasznosnak bizonyul, ha bármilyen oknál fogva nem áll rendelkezésünkre a megfelelő autó. Ahogyan sok más területen is, a bérlések említett formáinál is több lehetőség jöhet szóba természetesen. Példaként említhetjük, hogy nyilván nemcsak személygépkocsikat, hanem teherautókat és például hűtőkocsikat is lehet bérelni, amennyiben valakinek éppenséggel arra van szüksége.autóbérlés

 

Az autóbérlés összetevői

Ha valaki letette a voksát az autóbérlés mellett, akkor nyilván elgondolkodott már azon is, hogy mi célból tette azt. Világos a gondolatmenet, hiszen itt a cél és a funkció kéz a kézben járnak, vagyis ésszerűnek tűnik egy kisebb személyautó bérlése, ha mindösszesen egy-két fő szállítása szükséges kisebb távolságokon. Ha több személyről van szó, akkor bizony nagyobb férőhellyel rendelkező kocsik közül érdemes válogatni. Erre a célra is kiválóak a nagyobb személyautók, valamint a nagyon közkedvelt családi autók és nyilván az egyterűek is. Az autóbérlés következő és nem elhanyagolható lépése a megfelelő műszaki állapot ellenőrzése, ami legalábbis első ránézésre azt hivatott kommunikálni felénk, hogy az autó rendben van és nem fog szétesni alattunk az út folyamán. Nagyon fontos, hogyha ha történetesen mi ülünk majd a volánhoz, hogy a bérlendő járgány komfortos legyen a számunkra és lehetőség szerint képességei és jellemzői mind jobban illeszkedjenek a meglévő és általunk megszokott vezetői stílushoz, rendszerhez. Vagyis, ha mi már több, mint 10 éve automata váltós gépjárműhöz szoktunk, akkor ne szivassuk meg magunkat egy normál váltós felszereltséggel. Roppant kényelmetlen lehet, ha nem ahhoz szoktunk, ráadásul elvonhatja a figyelmünket a vezetésről, ezt pedig joggal vethetik szemünkre utastársaink is, akik nehezményezhetik ilyenkor, hogy nem érzik magukat biztonságban.

Az autóbérlés feltételei

Az autóbérlés folyamatának vannak jogi és persze technikai feltételei is. A jogi feltételek közé tartozik, hogy a sofőrnek nyilván rendelkeznie kell a kiválasztott járműtípus vezetéséhez szükséges vezetői engedélyekkel, tehát nem állhat eltiltás alatt. Az autóbérlés mikéntjét bérleti szerződésben rögzítik, ahol a tulajdonossal bérlő megállapodik a szóban forgó gépjármű típusát, valamint a bérleti díjat illetően is. A bérleti díj általában tartalmazza a bérelt autó állandó működési költségeit is (kötelező gépjármű felelősségbiztosítás, CASCO-biztosítás, súlyadó, nyereség, …) és a változó költségelemekre (pl.: üzemanyag, távolsági korlátok, …) is tartalmazhat előírt kereteket.